NYHETER

"Verden rundt med udødelige forfattere som reisefølge"

 

Vårt medlem Arild Molstad har skrevet en ny bok: ”I store forfatteres fotspor”. Her følger han 12 berømte internasjonale forfattere, som bl.a. Hemingway og Kafka, Graham Greene og Karen Blixen langs gater, smug og kanaler i byer og steder verden rundt.

 - Jeg ble fascinert av parallellene mellom dagens nyoppussete St. Petersburg og Dostojevskijs mørkere storby, av de sterke biografiske trekkene i Undsets Jenny og hva Roma kom til å bety for hennes utvikling som kvinne og forfatter, av Strindbergs halv-forrykte «erobring» av Paris og hva det kom til å bety for hans senere forfatterskap, skriver Arild Molstad i introduksjonen til boken som nylig er kommet ut på forlaget Cappelen Damm. (BRAa)

 

 

På et vis består nesten all litteratur av guidebøker er et sitat fra Hermam Melville og brukes i innledningen til boken som du kan lese HER.

                                   

Julestemning med adventsgudstjeneste og juletrefest

Julestemning i Sophia Antipolis første søndag i advent. Barneklubben i samarbeid med NCA holdt adventsgudstjeneste med påfølgende juletrefest i Centre Pastoral Paul VI. Sjømannspresten Ola Johannes Jordal kom ens ærend fra Paris for å holde gudstjenesten for oss, og den gjorde han til en fin opplevelse i samspill med de fransk/norske barna som hadde øvd iherdig på Sankta Lucia, julespill og sang. Juletrefesten ble ganske livlig. Etter å ha vært stille i kirken var det moro å løpe rundt juletreet. Det ble servert pølser i lompe, det var gløgg, vafler, masse deilige hjemmebakte kaker og kaffe. Sang av julesanger og musikk. Og selvfølgelig kom julenissen med poser til barna. (EM)

 

Barna kommer inn i kirken i Lucia-prosesjon og synger Sancta Lucia...

 

Syngende barn

Sjømannsprest Ola Johannes Nordal sammen med barna som "tenner et lys i kveld" - mens de leser adventsdiktet til Inger Hagerup.

 

 

  

Her fremføres Juleevangeliet

 

NCA-leder Torkil Baden, for anledningen organist, sammen med Kjell Aass på trompet

Organist Baden sammen med Julie, her kledd som engel.

Og til slutt kom julenissen med pakker til alle barna!

Norsk jul på fransk

 

Julen nærmer seg. Det ble aldeles klart da NCA fredag 1. desember feiret julens komme med "Julemiddag på fransk". Rundt 40 medlemmer møttes på Beachcomber hotell til fransk julemat og norsk underholdning. Det var et tett program, Elef Nesheim spilte piano, Kåre Grøttum spilte piano, også sammen med Kjell Aass på trompet. NCA-leder Torkil Baden spilte også piano og Liv Baden sang. Kåre Grøttum hadde laget en helt ny julesang, som alle fikk utdelt, og som fikk sin urfremførelse med Torkil ved pianoet og Liv som sang. Premieutdelingen for årets limerick-konkurranse var det også, ved en av juryens to medlemmer, Herman Foss. Han delte ut førstepremien til Nina Øyen og andrepremien til Berit Røhne Aass, som delte sin andreplass med Kirsten Varslot.

Torkil bandt det hele sammen med limericks og introduksjoner på rim, det ble allsang som vanlig og helt til slutt takket Elisabeth Riiber for maten med et tilbakeblikk på julemiddagene fra den gang da, den gang da maten var norsk julemat, og ikke fransk. (BRaa 2.12.2017)

 Feststemte medlemmer rundt julepyntet bord på Hotel Beachcomber

 

 

   

 Liv og Torkil fremfører Kåre Grøttums nye julesang.

Kjell Aass spilte White Christmas på trompet, Kåre Grøttum ved pianoet.

Herman Foss delte ut limerick-premier til Berit Røhne Aass og Nins Øyen 

Vårprogrammet 2018

 

Lørdag 27. januar kl. 11.30

Brita Blomquist, programleder i NRK og reiseleder:
God tur med Brita!
Det munnrappe og frodige radiofantomet har ledet mange nordmenn på tur rundt i verden, og Frankrike er hennes hjertebarn. Hennes erfaringer fra mange himmelstrøk vil utvilsomt stimulere oss.

Lørdag 3. februar kl. 16

Festivalpalassset i Cannes: Le Cirque Phenix.

Femti afrikanere med dans, akrobatikk og musikk..

Fredag 23. februar kl. 11.30

Marit Skogstad, lege og forskningssjef ved Avdeling for arbeidsmedisin ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt: Hvordan kan alderdommen bli best mulig?

NCA-medlem Marit Skogstad er spesialist i arbeidsmedisin. Hun er opptatt av hvordan forhold i miljøet påvirker vår helse og hvordan fysisk aktivitet kan gi et bedre liv.

Lørdag 17. mars kl. 11 Generalforsamling
Lørdag 24. mars kl. 20.30

Danseshow i Festivalpalasset i Cannes: Un Break à Mozart

Moderne koreografi og klassisk musikk.

Fredag 13. april kl. 11.30

Journalist, forfatter og nisseforsker Hans Petter Treider, Drøbak:

Den utrolige historien om nissens liv og opprinnelse.

Hans Petter Treider har skrevet krim og reiseskildringer, bl.a. Provence for livsnytere. Nå har han fulgt i nissenes fotspor helt tilbake til bronsealderen, og funnene er oppsiktsvekkende. Ikke bare julenissen er fra Drøbak, men også selve Ur-nissen – opphavet til både fjøsnissen og Julenissen.

 

 

Fredag 20. april kl. 12.00

Jazz i strandkanten, Theoule, med Milenburg Joys Jazz Quintet, Trondheim

 

Tirsdag 24. april: Petanquemesterskap

 

Søndag 6. mai kl. 11.30  Ingrid Bjørnov-show.

 

 

Etter en benskade i august måtte Bjørnov revidere sin krevende turneplan. Den planlagte NCA- forestillingen måtte utsettes. Nå er ben og fingre i toppform, og hun presenterer høydepunkter fra Steinway to Heaven og andre godbiter. Denne gangen blir det plass til alle.

17. mai kl. 11.30

 

Vi feirer nasjonaldagen med sang og musikk, taler og lunsj

Søndag 20 mai kl. 12.00

Barn og voksne feirer nasjonaldagen i Parc des Bouillides, Sophia Antipolis.

 

 

****

 

Alt er ikke med på denne kalenderen ennå. Noen turer, konserter og andre viktige arrangementer blir kunngjort etter hvert

Da NCA og Norge inntok Galeries Lafayettes

 

Så var det igjen tid for å bli invitert til Galeries Lafayette på Cap 3000. Vi var ikke så mange, ca 20 medlemmer hadde takket ja, for en gangs skyld flest damer. Det er et imponerende opplegg, vi så til og med et norsk flagg på en reklamemonter til vår ære. Først får vi champagne og kaker og etter hvert en omvisning i det omfattende varehuset. Så får vi tid på egen hånd med rabattkort i hånden. Etter en tid møttes vi igjen til mer champagne og fremvisning av forskjellig innkjøp, alt, fra sko med glitrende hæler til praktisk feiekost. Og så til  høydepunktet som er trekningen av dagens premier: tre gavekort, ett på 50 euro, ett på  80 euro og ett på hele 100 euro. To års varighet. Tre veldig glade damer hadde god grunn til å komme tilbake til Galeries Lafayette.

Takk til vår Marion Gamain som er primus motor for dette arrangementet!

(BRAa 1.12.17)

Et utsnitt av de som hadde møtt frem på Galeries Lafayette sammen med varehusets representant.

 

Tre glade vinnere med gavekort på 50€, 80€ og 100€ sammen med representanten som foretok trekningen

Fotos: Liv Baden

Musikkens velsignelse i Antibes

St. Cecilias dag blir feiret i hele verden 22. november, også i franske kirker. Den romerske martyren fra kirkens tidligste tid er skytshelgen for musikken. Derfor står musikken i sentrum denne dagen, og flere steder blir den  velsignet. (Dette er en skikk som tilsvarer minnedagen til Frans av Assisi, som var dyrenes venn. 4. oktober fylles kirkene av hunder og katter og alle slags dyr som velsignes av presten.)

 I St. Josephs- kirken i Fontonne, Antibes, var det kveldsgudstjeneste der små musikere spilte til menighetssangen. Til slutt lyste presten velsignelsen over dem og deres instrumenter- en vakker stund også for en håndfull NCA-ere.

(ToB 22.11.17)

 

 

 

 I St. Josephs- kirken i Fontonne, Antibes, var det kveldsgudstjeneste der små musikere spilte til menighetssangen. 

Vive la France en Norvège - et Norvège en France!


Hva 
finne
vi av Frankrike i Norge og hva finner vi av Norge i Frankrike? Dette var temaet for foredraget som GudmundHernes holdt for oss fredag 24. november. ”Derfor elsker og hater jeg Frankrike” var satt som tittel, men egentlig ble dette en kjærlighetserklæring til begge landene.

Etter at Gud hadde skapt fjell og hav, lavendelenger og vinmarker og resten av det franske landskap, fant han ut at dette egentlig var i meste laget. "C'est trop", sa han og deretter skapte han franskmennene, sa Hernes og viste til revolusjoner, demonstrasjoner og all uro franskmenn kan skape, selv om de gjør det hele med orden bak, på velordnet vis med apper som viser når det er kaos på Metroen.

Vi ble satt skikkelig inn i vikinghistorien, fikk høre om vikingens framferd i Frankrike og alle spor de har lagt etter seg. Blant annet lærte vi at Olav den hellige lærte å spise ost i Frankrike, i  Pont L'Eveque.

Franskmennenes gave til Norge var både Grunnloven og kong Karl Johan, blant annet.

Kåseriet vakte stor begeistring og som vanlig ble det hele avsluttet med en lekker lunsj. Alt skjedde på Beachcomber French Riviera Hotel, vårt ”gamle” møtehotell som fremstod som nytt og lekkert.   

(BRAa 24.11.17

 

  

Gudmund Hernes holdt et inspirert foredrag på NCAs medlemsmøte. 

Norge og Frankrike har mye gjensidig å takke hverandre for. Ledsaget av humorisike lysbilder ble det en fornøyelig time. Her ser vi blant annet hvordan Monet klippet hår og skjegg for å like på en viking. 

På det nederste bildet ser vi bl.a. Charlotte Haug, Torkil Baden og Gudmund Hernes (foto: Trond Jacobsen)

Opera i Cannes

 

«Barberen i Sevilla» sto på programmet i Festivalpalasset i Cannes, og 22 NCA-ere var raske til å bestille billetter. Først var det lunsj på Caveau 30. Torkil Baden innledet om Figaro og hans viderverdigheter, og mange hadde forberedt seg godt og kom med innspill.  Ensemblet var sammensatt fra forskjellige kanter av Europa, og den frodige forestillingen vakte stor begeistring.

Neste NCA-arrangement i Cannes er 3. februar med ensemblet CIRKAFRIKA, 50 afrikanere med dans, akrobatikk og musikk. (TB 19.11.17)

 

 

 

 

Operalunsj med innledning av Torkil Baden om den frodige Figaro.

Fjellturer i høst?

Vi har fått en forespørsel fra et av våre medlemmer som kunne tenke seg å ha noen å gå på tur med. Han skriver:

- Et par ganger i uken går jeg turer opp fra Loup-dalen (Gourdon og Cipières), og undres om noen i klubben har lyst til å være med. Turene har middels vanskelighetsgrad og tar mellom 2 og 4 timer. Jeg har plass i bilen til 2-3 personer. Om du er interessert, og ønsker å bli informert om neste tur, gi beskjed til meg (Arild Tjeldvoll) på enten email arild1939@gmail.com eller sms til telefon +4790621617.

Er du interessert i turfølge i vakkert terreng, ta kontakt!

 

Skrevet bok i samarbeid med narkojeger

I disse dager lanseres boken En narkojegers bekjennelser, skrevet av politimannen Øyvind Olsen i samarbeid med vårt medlem Arild Molstad som bor i Eze.

- Politimannen Øyvind Olsen hadde hatt én oppgave i flere tiår: å bekjempe narkotika. Gram for gram, synder etter synder. Han skulle fylle beslagsrommene med stoff som ikke skulle på gaten, og bure inn mennesker som ikke hadde noe der ute å gjøre. Han gjorde jobben i Norge, England, Pakistan, Bosnia og et titalls andre land, og de tre barna hans så ham sjeldnere enn barn skal se sin far, skriver A-Magasinet i en 10 siders lang artikkel om politimannen i siste nummer.

I boken får vi innblikk i hvordan Olsen ble ført inn i høyrisikomiljøer både i Asias og Afrikas storbyer, der han satte sitt eget og andres liv på spill for redde uskyldige ofre. Han forteller om arbeidet med informanter og hvordan kreativt politiarbeid noen ganger må til, og hvordan det ledet til en rekke drapstrusler mot Olsen og hans nærmeste familie. Øyvind Olsen var også et av forsvarets vitner i Jensen-saken.

(BRAa 23.10.17)

 

Arild Molstad har hjulpet Øyvind Olsen med å skrive boken om hans liv som narkojeger.

Miljømerke for biler i Frankrike

 

I fjor sommer innførte Frankrike obligatorisk miljømerking av biler, og fra april 2017 må også utlendinger som drar på bilferie til Frankrike kjøpe et såkalt CritAir-merke.

Miljømerket  finnes i seks farger og kategorier. Hvilket merke du får er avhengig av bilens motor, utslipp og registreringsår.

Man har innført egne miljøsoner, kalt ZCR (Zones á circulation restreinte). Ved inngangen til ZCR-sonene vil det være skilting med opplysninger om eventuelle restriksjoner. Hvis man ikke har Crit'Air-merke på bilen i ZCR-sonene kan man få bot.

I dag er det tre byer som har tatt i bruk miljømerket. Det er Paris, Grenoble og Lyon. Strasbourg er i prosess med å innføre miljøkravene knyttet til merket, og ytterligere 21 byer skal innføre miljømerket senest i 2021. Blant disse er Cannes.

Man bør bestille et Crit’Air merke så snart som mulig hvis man skal ut å kjøre gjennom Frankrike.

 

 

Du kan bestille miljømerket på denne siden:

http://sca.france.fr/no/information/bilferie-i-frankrike-husk-det-nye-miljomerket

Les mer om dette på følgende sider:

 www.bilnorge.no:81/artikkel.php?aid=48128

 http://bobilverden.no/sommersesongen-ma-miljomerke/

(BRAa 7.7.2017)

 

De franske miljømerkene vil komme i seks kategorier

Hvor streiker man i dag?

I Frankrike streikes det så ofte og så mange steder at det finnes et eget nettsted som forteller deg hvor det er streik. C'est la gréve heter nettstedet og du finner det her: http://www.cestlagreve.fr

Her kan du ta en titt hvis du lurer på om det er streik i ditt område.

Norge vant golflandskamp mot Danmark

Fredag 20. oktober spilte Norge landskamp i golf mot Danmark. For andre gang på rad var det Norge som vant! Og Nykredit sponset det hele. 
Eva Denstad var best individuelt for Norge. Gleden var stor hos de 20 spillerne. Godt for selvtilliten at vi vinner i golf når vi taper i petanque! Gratulerer!
 
 

 

Stor glede i det norske laget!

Nordisk mesterskap i petanque 2017

 

Hadde vi bare hatt litt mer flaks, eller vært litt flinkere, så kunne vi kanskje ha vunnet. Men det gjorde vi ikke. Vi tapte. Vi ble dårligst av de fire landene i det Nordiske Petanque-mesterskapet som fant sted i Mandelieu i dag. I fjor vant Finland, i år vant Danmark med Sverige på annenplass. Finland ble nummer tre, og som i 2016 kom Norge sist. Sylvie og Birger Elverøi fikk premie som Norges beste lag.

Vi tok tapet med godt humør. Solen skinte fra skyfri himmel, og vi koste oss blant nye og gamle nordiske venner.

 Det norske laget bestod av 12 spillere og et reservepar.

(BRAa 14.10.17)

 

Foran fra.venstre: Berit Røhne Aass, Sylvie Elverhøi, Kari Campbell, Torhild Foss og Birger Elverhøi.

Bak: Terje Tenvann, Kjell Aass, Grethe Tenvann, Tore Paulsen, Lise Hirth, Herman Foss, Sveinung Hirth. Bak ser vi Jan og Tone Guettler som var reserver og hurragjeng!

Tilbud på dansk medlemsblad til NCA-medlemmer


Medlemslisten er nå sendt ut til alle. Sammen med den har du fått et eksemplar av den danske klubbens medlemsblad. Med dette gratis prøvenummeret tilbyr Club Danois alle medlemmer av NCA et prøveabonnement på fire nummer av bladet til en gunstig pris, 25 euro til sammen.
Bladet er innholdsrikt og spenner over mange områder. Det er først og fremst franske forhold som belyses, som kunst, kultur, politikk, historie hovedsakelig med fokus på Alpes Maritimes og Var.

Club Danois mottar også gjerne bidrag til bladet fra norske bidragsytere, hvis noen skulle føle seg kallet til å skrive noe.


Hvis du er interessert i dette tilbudet, henvend deg til redaktøren på mail: redaktoer@club-danois.com eller på telefon 06 3793 4121 eller 04 93 81 57 31.

 

 

Medlemsbladet til Club Danois kommer fire ganger i året og et prøveabonnement

tilbys nå til NCA-medlemmer for bare 25 Euro.

Hvordan finne nettsiden til NCA på en enkel måte?

 

Vi har mange medlemmer som ikke så ofte er inne på våre nettsider: www.club-norvege.eu

Nå har et av våre medlemmer minnet oss om en måte å finne nettsiden på en grei måte, hvis man har Ipad eller Iphone. Man kan lage seg en egen "app" - som man kan trykke på og vips! kommer siden vår opp.

Man gjør som følger:

På Iphone eller Ipad bruker man Safari og legger inn www.club-norvege.eu.

Da kommer siden vår opp. På Ipad ser du øverst til høyre et symbol som brukes for vidersending, trykking osv. Det er "et ark med pil". Trykk på det og du får flere valgmuligheter, blant annet "Legg til på hjemskjerm".

Trykk "legg til" og dermed kommer symbolet for siden vår opp på skjermen din.

På Iphone er symbolet for "Legg til på hjemskjerm" i en linje nederst.

Neste gang du skal inn på siden vår, kan du bare trykke på symbolet (se bilde).

 

   

 

Her ser du nettsiden vår lastet inn med Safari på Ipad.

Øverst til høyre har vi markert symbolet du skal bruke for å finne "Legg til på hjemskjerm".

Når du har trykket "Legg til", vil symbolet for siden vår dukke opp på skjermen din som vist.

Da kan du neste gang bare trykke på det, og vips er du inne!

Det nye styret i NCA

 

Her sier dere det nye styret i NCA, som hadde konstituerende styremøte 24. april:

Fra venstre: Tina Wisur, varamedlem; Per Langballe, kasserer; Jan Guettler, nestleder; Marion Gamain, styremedlem; Torkil Baden, leder; Elin Madsen, sekretær og Dag Vidar Bautz, varamedlem og dataansvarlig.

 

Viktig melding til norske utflyttede pensjonister

Tiden er kommet for å søke om skattekort fra Norge i f.m. utbetaling av norske pensjoner, være seg offentlige eller private, for inntektsåret 2014. Det som er nytt av året, er etatens nye datasystem som skal forenkle skattebetalernes kommunikasjonsform med etaten. Etter å ha prøvd det nye systemet, er undertegnedes oppfatning at enklere enn det gamle systemet, er det ikke! Skjemaet det dreier seg om, heter; Egenerklæring skattemessig bosted – 2014. LES VIDERE HER.

(JB 18.11.2013)

 

Kjøring med utenlandsregistrert bil i Norge

Ny hjemmeside fra Tollen

Vi vet at flere av medlemmene lurer på hvordan man skal forholde seg hvis man ønsker å ta med seg sin franskregistrerte bil til Norge noen uker. Hvor finner man riktig skjema og hva er egentlig reglene?

Tollen har nå laget en ny hjemmeside for det som er "privatlånt utenlandsregistrert kjøretøy", SE HER: http://www.skatteetaten.no/no/Person/bil-og-andre-kjoretoy/utenlandsregistrert-bil-i-norge/

Dette betyr altså at man kan man bruke utenlandsk registrert bil i Norge i inntil 25 dager i løpet av en 12 måneders periode, selv når man bor fast i Norge. Man kan ikke selv være eier av bilen, man må ha lånt den privat. Man kan ha lånt bilen av foreldre, ektefelle eller venner.

 

Ifølge eieren lånes ikke denne bilen bort og kan følgelig heller  ikke brukes i Norge som "privatlånt utenlandsregistrert kjøretøyl".

Hvem var Juan?

Hvem var Juan?

Det er naturlig å tro at Golfe- Juan og Juan-les-Pins har med Jean å gjøre, altså Johannes. Men spekulasjoner om at vi som innbyggere er etterfølgere til døperen Johannes, St. Hans, er nok ikke riktige.

Juan-les-Pins- navnet ble skapt så sent som i 1882.  I begynnelsen brukte man også skrivemåten Jouan les Pins. Dette er altså et ganske nytt navn, og det står i avhengighetsforhold til den mye eldre byen Golfe-Juan lenger vest. Byen Golfe-Juan i Vallauris kommune har sitt navn etter bukten, og navnet har med havdypet å gjøre.

Historikeren Henri Isaia er selv fra Golfe-Juan og har på Internettsiden Fenêtres sur le monde en artikkel om dette (2012). Det eldste kartet han har funnet er fra 1634, og her kalles bukten Le Gourian. I de følgende to hundre år finner han Gourjan og Gourjean, og dette er blitt til Golf Jean og Golfe Jouan.

Napoleons proklamasjon ved landgangen 1. mars 1815 kaller stedet Golfe-Juan, altså den moderne skrivemåten. Snart er det 200 årsjubileum for hans legendariske landgang, begynnelsen på hans siste 100 dager. Da kan det være greit å vite hva stranden heter….

 

Liégeard

Hva betyr gourjan? Forfatteren  Stéphen Liégeard var den som i 1887 preget uttrykket Côte d’Azur i en bok med denne tittelen. I samme bok skriver han at juan henger sammen med gourjan. Det er et provencalsk ord for store vannbevegelser på havdypet eller dypvanns strømninger.

 

 

Betegnelsen gourjan forteller at det er dypt utenfor Lerin-øyene.  Det er fire hundre meters dybde, og tauet strakk ikke til da man målte havdybden for fem hundre eller tusen år siden.Navnet går tilbake til slik fiskerne snakket om de dype strømmene. Forholdene rundt øyene var avgjørende for livsgrunnlaget deres.

Havet har gitt bukten og senere byen sitt navn. Bebyggelsen er relativt ny, og i 1891 bodde det bare 340 mennesker langs stranden. 

Golfe-Juan er en del av kommunen Vallauris, og dette navnet går tilbake til Vallis Aurea, Den gyldne dal, i den romerske provins, Provincia Romana. Den gyldne dalen var produktiv med sin leire og keramikk, og den var fruktbar. Vallis Aurea var beskyttet mot sterke vinder fra havet, det dype havet med sine strømmer og som senere slekter feilaktig satte i forbindelse med Johannes.

At vi ikke stammer fra Døperen er kanskje like bra. Som kjent bidro en vakker kvinne, Salome, til at han mistet hodet… (Torkil Baden)

 

 

Kart over Gourjan fra 1695

 Når så navnet Côte dAzur dagens lys - og hvorfor?

 

Alle kjenner navnet Côte dAzur og vet hvor denne ufattelig vakre kyststrekningen ligger. Det er imidlertid langt færre som kjenner opprinnelsen til navnet og hva som fikk ”døperen” til å ”oppfinne” akkurat det! Fødselen skjedde i det herrens år 1887 i byen Hyères og mannen bak det treffende navnet, var Stephen Liégeard. Det er lett å forstå hva han sa til seg selv der han stod på stranda en strålende solskinnsdag for 125 år siden; ”Denne lange stranda badende i solens stråler fortjener å bli døpt den asurblå kysten med sine helbredende egenskaper i kamp mot sykdom og fortvilelse”.  JB (27.5.)

 

 Den azurblå kysten. Her sett fra Nice. Navnet fikk kyststripen imidlertid i Hyères

Møteplan  

Golf 

Golfen starter igjen mandag 18. september.

Les mer HER.

  

Petanque hver onsdag 

Ingen påmelding - les mer

  

Medlemsarrangementer (*les)

27. jan.: Lunsjmøte m.Brita Blomquist

3. febr.: Dans, Le Cirque Phenix
23. febr.: Lunsjmøte m.Marit Skogstad

17. mars: Generalforsamling

24. mars: Danseshow i Cannes

13. april: Lunsjmøte m. H.P. Treider

20. arpil: Milenburg Joys Jazz

6. mai: Ingrid Bjørnov 

 


NCA kjøp og  salg
Vevstol stoler -  Toyota RAV4 vinterdekk